Εξερευνήστε τα Φηρά

31 Μάι 12:00 am

Τα Φηρά (που ονομάζεται επίσης Θήρα ή Θήρα) είναι η κύρια πόλη της Σαντορίνης, που βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου μιας καλντέρας. Tο μουσείο, το τελεφερίκ και τα λίγα μπαρ και κλαμπ, η κεντρική του θέση το καθιστά μια καλή βάση, καθώς υπάρχουν λεωφορεία από πολλά άλλα μέρη του νησιού.

Κάθε μέρα το καλοκαίρι, τα Φηρά είναι μια πολυσύχναστη μητρόπολη, καθώς τα κρουαζιερόπλοια από όλη τη Μεσόγειο και το Αιγαίο καταπλέουν εδώ. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές στα Φηρά (και στη Σαντορίνη γενικά) τείνουν να είναι λίγο υψηλότερες από άλλα Ελληνικά νησιά. Όταν υπάρχουν πολλά πλοία στο λιμάνι, οι γραμμές στα τελεφερίκ που συνδέουν το Παλιό Λιμάνι, όπου το κρουαζιερόπλοιο προσφέρεται για αποβάθρα, με την πόλη των Φηρών στην κορυφή του γκρεμού μπορεί να είναι πολύ μακρά.

Παρέχονται πληροφορίες για το πώς μπορείτε να φτάσετε στη Σαντορίνη

Από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης: με ταξί ή με λεωφορείο με κοινόχρηστη γραμμή

Από το παλιό λιμάνι, όπου οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων φτάνουν με τελεφερίκ, γάιδαρο ή με τα πόδια μέχρι το πρόσωπο του βράχου.

Από το νέο λιμάνι (Αθηνιός), όπου όλα τα πλοία φτάνουν με ταξί (ακριβό) ή με τοπικό λεωφορείο (2 €, μπορεί να υπάρχει συνοστισμός) ή με λεωφορείο (“Value for money”)

Ο κεντρικός σταθμός λεωφορείων της Σαντορίνης είναι στα Φηρά, όπου μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο που θα πάει σχεδόν οπουδήποτε στο νησί, συνήθως κάθε ώρα (κάθε 30 λεπτά στις 26/2/2009). Τα χρονοδιαγράμματα δημοσιεύονται καθημερινά εδώ. Πάνω στα σκαλοπάτια πίσω από το σταθμό των λεωφορείων και σε ένα πάρκινγκ προς τα δυτικά είναι η κύρια στάση ταξί.

Leave a Comment